TEAM LE BARRAGE

Met plezier werken wij aan; kwaliteit, gastvrijheid en continuïteit. Wij willen graag voldoen aan de verwachting van onze gasten. Er is veel ervaring in huis, ervaring uit verschillende lagen en functies binnen de horeca branche. Van sterrenzaak tot de hotellerie. Met de ‘poppetjes’ op de juiste plaats streven we elke dag weer naar die geoliede machine met alle liefde en zorg voor ons product.

Beste restaurant

Chaim Uvero Bezemer -General Manager-

Chefkok Maikel Terlouw heeft zijn sporen in de ‘sterren keukens’ Deze klassieke inslag is zeker terug te vinden in de keuken, maar de vrijheid van het keukenteam brengt ook internationale invloeden met zich mee. ‘We koken wat we zelf lekker vinden.’ aldus Maikel. ‘En een kok is verwend, dus we geven onze gasten alleen het beste!’

Maikel: ‘Dagelijks komen er verse producten binnen voor onze a la carte kaart, daarnaast bestellen we seizoens gebonden producten voor onze menu’s. In het menu geven de gasten ons de vrije hand.’ En dat is waar dit team van houdt, met al hun ervaring creatief aan de slag met de mooiste ingrediënten.

Sushi eten

Maikel Terlouw. 

Beste sommelier

Wilbert van Vogelpoel. Sommelier/gastheer

Beste restaurant

Manouk de Graaf. Floormanager

Lekkerste cocktails

Quincy Schouten. -Gastvrouw-

Mooiste fruit de mer

Bas Graumans. Chef de Partie

GESCHIEDENIS

Ons restaurant Le Barrage, wat in de Franse taal ‘de Dam’ betekent, ligt aan de gelijk genaamde bekendste straat van Alblasserdam. Le Barrage ligt op een prachtige locatie waar de straatnaam ook zijn echte functie bekleedt, namelijk het scheiden van getijrivier de Noord en de kleine rivier de Alblas. Vroeger waren deze rivieren gescheiden door een werkende schutsluis in de Dam en kon er voor zowel zaken als voor recreatie over en weer gevaren worden.

Het pand zelf heeft ook een rijke geschiedenis als het voormalige Waardhuis van Waterschap De Nederwaard. Het werd in 1612 gebouwd in opdracht van het College van Graaf en Alblas. Hier vonden voornamelijk vergaderingen van het bestuur plaats, waarvan de leden werden begeleid ter paard en wagen. Het gebouw is sinds die tijd een icoon in Alblasserdam en heeft ook het bombardement van de Duitsers in 1940, met enige kleerscheuren, overleefd. Het is nu een gemeentelijk monument.

Met de komst van restaurant Le Barrage willen we de idyllische locatie met historie combineren met de pure vakmanschap van nu op het gebied van horeca.

TERUG NAAR HOME

LEVERANCIERS

We hechten veel waarde aan kwaliteit van onze producten. Daarom werken we ook samen met de beste leveranciers. Het liefste uit onze directe omgeving waardoor de beleving van onze mooie locatie wordt versterkt.

Fruit de mer
Lekkerste menu
Beste menu
De beste menukaart
Het beste menu
Het beste menu