TEAM LE BARRAGE

Kwaliteit, gastvrijheid, continuïteit en plezier in waar we mee bezig zijn. Voldoen aan de verwachting van onze gasten en hopelijk dit overtreffen. Er is veel ervaring in huis, ervaring uit verschillende lagen en functies binnen de horeca branche. Van sterrenzaak tot de hotellerie. Met de ‘poppentjes’ op de juiste plaats streven we elke dag weer naar die geoliede machine met alle liefde en zorg voor ons product.

Chaim Uvero Bezemer

Marcel Hayes. Chefkok

Chefkok Marcel Hayes en sous chef Maikel Terlouw hebben beide hun sporen in de keuken verdiend en vormen nu sinds een jaar het hoofd van het keukenteam in Le Barrage. Ze vullen elkaar goed aan en komen zo tot een beter product. Marcel heeft gewerkt voor Heman de Blijker. De eerste jaren zwaaide hij de scepter in Rosso te Rotterdam, later in Las Palmas. Hij kookte een Michelinster in restaurant de Burgemeester te Linsdschoten. Hij leerde het vak van Paul Fagel. Maikel heeft jaren in restaurant de Zwetheul* gewerkt en in restaurant Parkheuvel **

De klassieke inslag is zeker terug te vinden in de keuken, maar door de vrijheid van het keukenteam brengt ook internationale invloeden met zich mee. ‘We koken wat we zelf lekker vinden.’ aldus Marcel. ‘En een kok is verwend, dus we geven onze gasten alleen het beste!’

Maikel: ‘Dagelijks komen er verse producten binnen voor onze a la carte kaart, daarnaast bestellen we seizoens gebonden producten voor onze menu’s. In het menu geven de gasten ons de vrije hand.’ En dat is waar deze heren van houden, met al hun ervaring creatief aan de slag met de mooiste ingrediënten.

Maikel Terlouw. Sous chef

Wilbert van Vogelpoel. Sommelier/gastheer

Manouk de Graaf. Floormanager

Quincy Schouten. Gastvrouw

Simon Pronk. Chef de Partie

Bas Graumans. Chef de Partie

Demi Bahadoer. Demi-Chef de Partie

GESCHIEDENIS

Ons restaurant Le Barrage, wat in de Franse taal ‘de Dam’ betekent, ligt aan de gelijk genaamde bekendste straat van Alblasserdam. Le Barrage ligt op een prachtige locatie waar de straatnaam ook zijn echte functie bekleedt, namelijk het scheiden van getijrivier de Noord en de kleine rivier de Alblas. Vroeger waren deze rivieren gescheiden door een werkende schutsluis in de Dam en kon er voor zowel zaken als voor recreatie over en weer gevaren worden.

Het pand zelf heeft ook een rijke geschiedenis als het voormalige Waardhuis van Waterschap De Nederwaard. Het werd in 1612 gebouwd in opdracht van het College van Graaf en Alblas. Hier vonden voornamelijk vergaderingen van het bestuur plaats, waarvan de leden werden begeleid ter paard en wagen. Het gebouw is sinds die tijd een icoon in Alblasserdam en heeft ook het bombardement van de Duitsers in 1940, met enige kleerscheuren, overleefd. Het is nu een gemeentelijk monument.

Met de komst van restaurant Le Barrage willen we de idyllische locatie met historie combineren met de pure vakmanschap van nu op het gebied van horeca.

FACTSHEET
TERUG NAAR HOME

LEVERANCIERS

We hechten veel waarde aan kwaliteit van onze producten. Daarom werken we ook samen met de beste leveranciers. Het liefste uit onze directe omgeving waardoor de beleving van onze mooie locatie wordt versterkt.