Over le barrage

Het statige pand met rijke historie in Alblasserdam heeft een prachtig restaurant design volgens de laatste trends. Kosten noch moeite zijn gespaard om de gasten een welkom gevoel te geven. Van boven tot onder is er gewerkt met hoogwaardige materialen. De halfronde zitbanken zijn afgewisseld met losse tafels voor een optimale bezetting maar met een geborgen gevoel voor de gast. Met recht één van de mooiste restaurants van Zuid-Holland. Tevens finalist tijdens de Entree Award in de categorie; beste nieuwste restaurant concept 2019.

Door de verschillende lagen in het restaurant is er voor afwisseling gezorgd. De lange bar in het souterrain zorgt voor een cocktail avond. De bovenste etage biedt ruimte voor een vergadering en private dining voor een groter gezelschap. De private lounge voor een intiem diner of lunch voor een kleiner gezelschap. Het restaurant gedeelde op straatniveau is voorzien van een openhaard en een gevoel van fine dining. In de serre zit men, doormiddel van de grote raampartij, eigenlijk op het terras. Ideaal voor de Hollandse regenachtige dagen.

Ons Team:
Chaim Uvero Bezemer – General Manager
Chaim Uvero Bezemer – General Manager
Maikel Terlouw – Chefkok
Maikel Terlouw – Chefkok
Quincy Schouten – Gastvrouw
Quincy Schouten – Gastvrouw
Djamil Tadros – Sous Chef
Rutger Keeris  – Sommelier
Gianni Man – Sushi Chef
Gianni Man – Sushi Chef
Luc Kaminski – Sommelier
Luc Kaminski – Sommelier

Het terras

Op het terras aan het water waant men zich in het Saint Tropez van Zuid-Holland. Ervaar hier de rust en ruimte onder de ‘rook van Rotterdam’ Een verwarmt terras met heaters en openhaarden zorgt voor een welbehagen tot in de late uurtjes. Op de grote wijnkaart ruime keuze voor een goed glas wijn met een paar ‘smaakmakers’ zoals Le Barrage de kleinere gerechtjes op de menukaart noemt.

Het menu

Naast de smaakmakers, voor- hoofd en nagerechten prijkt er ook een ruime keuze aan sushi en sashimi op de kaart. De recensies over de sushi liegen er niet om. De ‘lekkerste sushi’ en de ‘beste sushi’ die ik ooit heb gegeten wordt er geroepen. De sushi chefs in de keuken bij Le Barrage zijn klassiek geschoold en volgen de authentieke recepten waarbij de bereiding van de rijst het meest intensieve onderdeel is van de sushi. Er worden hoge eisen gesteld aan de leveranciers. Alleen de beste stukken vlees, vis, groenten en fruit mogen de keuken binnenkomen van Le Barrage.

De sommeliers

Het 4-koppige sommeliers team is indrukwekkend en vertegenwoordigen de wijnkluis in Le Barrage. Niet alleen een leuke benaming ‘wijnkluis’ maar de wijnen liggen daadwerkelijk in de kluis opgeslagen van dit vroegere bankgebouw. De wijnverzameling is breed en bestaat uit flessen van over de hele wereld uit verschillende prijsklassen. De heren sommelier vertellen graag over de wijnen en adviseren met liefde het juiste glas bij de gerechten. De wijnkaart is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ‘dikke wijnkaart’ zoals ze zelf zeggen en de verzameling is nog lang niet compleet. Le Barrage is zeker een bezoekje waard, al is het alleen al om het interieur, idyllische plekje en uitstekende menukaart.

DE SOMMELIERS

Sloep huren

Voor de kademuur van Le Barrage liggen de sloepen aangemeerd voor een tochtje op de Alblas. Dit typische Hollandse riviertje brengt je langs de molens van Kinderdijk. Bij Le Barrage kun je zo’n sloep huren in combinatie met een goed gevulde picknickmand en een koeler met bier, fris en wijn. Deze zomer staat er langs de snelweg een enorm billbord met een prachtige foto van dit romantische restaurant met de slogan; ‘het mooiste terras van de regio. Le Barrage mag deze titel wellicht met recht dragen.

Kinderdijk sloep huren

Het team

Het team is elke dag bezig met kwaliteit, gastvrijheid, continuïteit. Ze willen graag voldoen aan de verwachting van de gasten en hopelijk dit overtreffen. Er is veel ervaring in huis, ervaring uit verschillende lagen en functies binnen de horecabranche. Van restaurants met een Michelin ster tot de hotellerie. Met de ‘poppetjes’ op de juiste plaats streven ze elke dag weer naar die geoliede machine met alle liefde en zorg voor het product.

Top 500 beste restaurants

Le Barrage behoort volgens het jaarlijks verschijnende toonaangevende foodmagazine ‘Lekker ‘bij de 500 beste restaurants van Nederland!

Le Barrage design